"Orglet har ordet" 26. september og 12. november

Orgelkoncert i Fyens rundkirke, Horne

Torsdag d. 26. september kl. 19.30

Under den samlede overskrift Orglet har ordet byder organist Anette Haahr indenfor i Horne kirke til to små orgelkoncerter i løbet af efteråret.

Man kan måske hævde, at dette unikke instrument som regel får rigelig opmærksomhed i løbet af en gudstjeneste, et bryllup eller andre kirkelige begivenheder. Med sin store og fyldige klang skal det nok sørge for at blive bemærket. Det er dog sjældent, at det får et ord med på vejen, og da orglet i Horne kirke desuden har gennemgået en renovering tidligere i år, er det en god lejlighed til at vise instrumentets formåen.

Ved denne første koncert præsenteres musik under temaet ”Orglet i sangen – sangen i orglet”. Orglets rolle gennem en gudstjeneste er ganske stor, og udover at understøtte fællessangen, er det også orglets opgave at sætte den musikalske stemning og underbygge dagens religiøse tema eller årstiden. Publikum kan glæde sig til værker af bl.a. Johann Pachelbel, Niels W. Gade, Jesper Madsen og J.S. Bach. Der vil også være fællessalmer, således at orglet både kan synge i ord og i toner.

Koncerten varer 40 til 45 minutter.

Vel mødt til en koncert, hvor orglet og organisten har ordet!

Arrangementet gentages Tirsdag d. 12. november kl. 19.30 med titlen "Orglet bruser"